Telefon

+36205053624

E-mail

[email protected]

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 15-18:30 | Szombat, Vasárnap: zárva

Szeretet- és Lékek masszázs

A Lélek (ringató) masszázs és a Szeretet masszázs alapja és háttere:

1. meridiánok (test energiapályái)
2. test-lélek-szellem kapcsolata és egyensúlya
3. eltárolt lelki blokkok – tudatalatti
4. szeretet áramoltatása
Mindkét masszázs technika a testen futó energiapályák mentén halad különböző fogásokkal. Az életünk során a tudatalattiban eltárolt lelki blokkok, feszültségek, bánat, fájdalom, és egyéb negatív érzések blokkot hoznak létre a fizikai testünkben. A lelki mérgek, előbb-utóbb fizikai mérgekké alakulnak, melyek harmóniabomlást hoznak a test-lélek-szellem egységében, s apránként tünetekből betegséggé alakulnak. Ilyenkor a meridiánokban nem megfelelően áramlik az életerő, az energia, mely szintén betegségek kialakulásához vezethet. A kezelések célja, hogy a fő energiapályákban (meridiánokban) a lelki blokkok miatt kialakult elakadásokat tisztítsuk, felszabadítsuk újra az energiaáramlás útját.

A Szeretet masszázs során finom simító technikákkal dolgozunk, ezzel tisztítjuk a meridiánokat.

A Lélek masszázs egy finom ringató technikát alkalmaz, mely szintén feloldja a lelki blokkokat és felszabadítja az energia útját.

 

A 14 Fő Meridián: A lélek vénái és artériái

A meridiánok, azaz energiapályák láthatatlanul hálózzák be a testünket. E csatornák létezését több ezer évvel ezelőtt a kínai papok fedezték és térképezték fel. Hatékonyan tudtak az energiapályák segítségével gyógyítani.

Rengeteg kutatás, tapasztalás alapján a kínai gyógyászat feltérképezte az emberi testet behálózó energiapályákat, más néven meridiánokat A kínai tanítások szerint ezekben a meridiánokban kering a „csi”, az életenergia. Szerintük akkor beszélhetünk egészségről, amikor ezekben a meridiánokban az életenergia bőségesen és akadálytalanul áramlik. Ha megbomlik valamelyik meridiánban az egyensúly, kialakul a betegség. Ezeken az energia csatornákon lelhetők fel az ún. akupunktúrás pontok. Ezen pontok ingerlése, érintése tisztítja a meridiánokat, és a hibás útra terelődött energiákat újra irányíthatjuk általuk, valamint a lefékezett energiákat fel tudjuk szabadítani. A keleti gondolkodás ezt a Qi és meridián rendszert használja fel ahhoz, hogy egyensúlyba hozza az emberi szervezetet, valamint a test-lélek-szellem egységét.

A keleti módszerek elméleti alapja a meridián rendszer és annakenergetikai törvényszerűségei. A különféle keleti mozgás- és masszázs technikák közös alapja a kínai akupunktúrából ismert meridián rendszer. Ebben a rendszerben gondolkodik és dolgozik pl. yumeiho és a thai masszőr, ennek a pontjait használja a shiatsu, az akupresszúra, valamint az önmasszírozásban a Do in, az Ayurvéda, s a szeretet és lélek masszázs is.

A Hagyományos Kínai Orvoslás elmélete szerint a meridiánokban huszonnégy órás ciklusban energia áramlik. Ennek az energiának az áramlását segítik a különféle masszázs- és mozgás technikák.

Tizenkét Fő meridián létezik, melyek párban futnak a testben (tizenkettô a test bal oldalánés tizenkettô a jobb oldalán), és ezen kívül két nem páros meridián található az emberi testben. Mindegyik meridiánt arról a szervről nevezték el, melyet energiával, csível táplál. Például Tüdő meridián, Vastagbél meridián, stb.Mindegyik meridián a test felszínén és belsejében halad végig, és a felszínen haladó meridiánok energiája akupunktúrás pontokban koncentrálódik. Az energia folyamatosan, körbe-körbe áramlik az ember testében, egyik meridiánból a másikba. A meridiánokban az energia mennyisége nem állandó, hanem egy meghatározott napirendet követ. A nap bizonyos szakaszában az egyes pályákon az energia maximumot ér el, ilyenkor a szervezet ennek a meridiánnak a működését támogatja. Két óránként vált a biológiai óránk, a szervóránk. 12 órával a maximum után a minimum energiaszint a pihenés időszaka követi.

Szeretet és Lélek masszázs fizikai és lelki hatásai:

Megközelíthetjük a blokkoldást a fizikai test felől is. A stresszoldás egyik alternatív módszere a lélek ringatás és a szeretet masszázs. A lényege az ellazulás elérése, ahol a bennünk pulzáló energiák útjában levő akadályokat hárítjuk el. Az akadályok, lelki blokkok oldódnak a test ringatása, és a meridiánok simítása következtében, így az öngyógyító energiák újra megfelelően képesek a testben áramolni. A Lélek és a Szeretet masszázs, anélkül oldja a lelki blokkokat, hogy minden egyes pontjával szembesülnünk kellene. Ez a technika abban segít, hogy az energiapályákban levő elakadásokat, valamint az elraktározott blokkokat feloldja, mely által újra harmónia jöhet létre a test-lélek-szellem között. A masszázs közben a feloldott blokkoknak csak kicsiny százaléka jön fel a tudatos részre,például álmok, képek, illatok formájában. A nagyobb százalék kiáramlik a testből és az energia rendszerből, anélkül, hogy abból bármilyen negatív élményt újra kellene élnünk, s mégis azonnal hozhat megkönnyebbülést. Kiemelem, hogy itt nem fontos, hogy rájöjjön a kezelt személy, hogy milyen blokk oldódott, mert enélkül is működik a technika. A kezelő csak katalizátorként van jelen, azaz elindítja a kezelt személy öngyógyító mechanizmusát, a harmónia felé tereli őt.

Hatások:

– pszichoszomatikus fizikai tünetek enyhülhetnek, így például pozitívan hathat: a gyomorfekélyre, cukorbetegségre, depresszióra, pánikbetegségre, migrénre, asztmára, stb.
– újra harmonikus lesz az energiaáramlás, s ennek köszönhetően: felmelegszenek a végtagok, az anyagcsere folyamatok javulnak, a nyirokkeringés fokozódik
– mentális zavarokban is segítséget nyújt: a koncentrációs képesség erősödik, szorongások feloldódnak, élni akarás fokozódik
– energiarendszer kitisztul, csakrák újra kiegyenlítetten képesek működni, újra energikussá válhat a kezelt személy
– a „kiürülés” hatására újra türelmesebbé, megértőbbé válik a kezelt személy. Képes kívülről nézni a problémákat, s ezért hamarabb tudja megoldani a nehezebb konfliktushelyzeteket. Örömtelibb, önmegvalósítóbb és teljesebb életet élhet
– önszeretet és önelfogadó képesség erősödik

Lélek (ringató) masszázs lényege:

A lélekmasszázs során a kezelő egy különös ringató, pulzáló fogásokkal tarkított kezelést ad kliensének. E ringatás a magzati szívverés üteméhez hasonló, mely nagyon mély meditatív állapotot idéz elő. Ez a speciális technika rendkívül jó stresszoldó a terhelt időszakokban, s képes a lelket és a szellemet is megnyugtatni, s ezáltal a test is teljesen ellazul. A tudatalattiban tárolt lelki blokkokat oldja és kiáramoltatja. A lélekmasszázs ajánlott azoknak, akik leterheltek, a mindennapi stressz ott van az életükben, akiknek egyensúlyzavaruk van, s valamennyi pszichoszomatikus eredetű panasz esetén. Ez az 50-60 perces kezeléssel rendkívül jó eredményeket lehet elérni depresszió, szorongás és pánikbetegségek esetén is. S nem utolsó sorban a kezelő személyt is kiegyensúlyozza és ellazítja.

 

 

Szeretet masszázs lényege:

A szeretetnek az egyik legcsodálatosabb megnyilvánulása, az érintés maga. A szeretetmasszázs során az érintés minőségének van nagy szerepe. E masszázs egy mély relaxációs technika, mely a meridiánok mentén dolgozik, simításokkal, szeretetteljes érintéssel, feloldva az energiapályákban levő blokkokat. A lényeg a szerető érintésen van, de fontos a technika is. E kettő segítségével egy 30 perces feszültségoldó kezelés segíti a test-lélek-szellem egyensúlyba hozatalát. Ez a kezelés minden korosztálynak ajánlott, minden élethelyzetben. Általa a kezelt személy teljes egységet képes megélni, hiszen a testre, lélekre és szellemre egyaránt pozitív hatással van ez a kezelés.